dit jaar is Tour de Soes op zondag 7 juliWELKOM OP DE WEBSITE VAN DE TOUR DE SOES. HET LEUKSTE FIETSEVENEMENT VAN NOORD-HOLLAND.


Historie Tour de Soes


Wielrennen onder vrouwen wordt steeds populairder. Dat was in de jaren 90 wel anders. Toch was er een groep van 16 fanatieke jonge meiden uit Warmenhuizen en omgeving die elke zondag op de fiets stapten en de mooie polderwegen van Noord-Holland verkenden. Toen ze een naam voor hun ploeg wilden hebben, was de link met de mannelijke fietsclub uit Warmenhuizen snel gemaakt. Die stond bekend als de Slagroomploeg, omdat ze onderweg altijd lekker aan de koffie met appeltaart met slagroom zaten. De naam die de meiden kozen was de Roomsoezen, want ook de dames houden van een lekkere versnapering onderweg.

Hard fietsen en gezelligheid stond voorop! Een hechte groep meiden die het na 5 jaar samen fietsen tijd vonden om dit lustrum te vieren door het organiseren van een toertocht werd geboren, waarbij het inschrijfgeld geheel ten goede kwam aan plaatselijke goede doelen of instellingen. Een toepasselijke naam voor de tocht was ook snel bedacht: Tour de Soes.


Informatie 

De Tour de Soes is een fietstocht die jaarlijks wordt gehouden op de eerste zondag van Juli. Het is een initiatief van lokale Rotary clubs om geld in te zamelen voor goede doelen. Alle fietsen zijn toegestaan, ook e-bikes zijn van harte welkom. Er is voor ieder een geschikte route. De opbrengsten van de Tour de Soes gaan naar verschillende goededoelen in de omgeving. 


Klik op een van de onderstaande locaties om naar de bijbehorende website te gaan
Er zijn in 2019 meerdere startpunten

  • Harenkarspel :                             Bejo, Trambaan 1, Trambaan 1, Warmenhuizen
  • Den Helder/Julianadorp:           Badhuisstraat 25 Huisduinen
  • Anna Paulowna :                         Dokev sportpark Anna Paulowna
  • Schagen:                                         Regius College,   Oranjelaan 2, 1741 CP Schagen
  • Langedijk e.o. :                             Broeker veiling

Starttijden:

120 km +/- 09.00 u – 11.00 u

60 km +/-  10.00 u – 13.00 u

30 km +/-  11.00 u – 13.00 u

15 km +/-  11.00 u – 13.00 u

 

 

Alle routes worden duidelijk met borden en/of pijlen aangegeven.